Румяна Бъчварова открива „Заедно срещу престъпността"

Вътрешният министър Румяна Бъчварова събира в Смолян шефовете на областните дирекции на полицията за Южен централен район.
Община Смолян ще бъде домакин на регионална среща за подобряване взаимодействието на всички институции на местно ниво по превенция на престъпността и опазване на обществения ред. Тя ще се проведе по инициатива на вътрешния министър и с подкрепата на Националното сдружение на общините. Регионалната среща „Заедно в превенцията на престъпността" ще се проведе на 1 юли. Форумът ще бъде открит от министър Бъчварова и кмета Николай Мелемов.
Главният секретар на МВР Георги Костов ще представи проблемите на местната сигурност и ще направи анализ на конвенционалната престъпност в района. Представители на местната власт ще говорят за проблеми и добри практики по опазване на обществения ред в общините. Ще се обсъжда и взаимодействието на институциите. Ще бъдат дадени предложения за мерки и нормативни промени с цел подобряване на дейността. В дискусията ще се включат и представители на Прокуратурата.
Шефът на дирекция „Комуникационни и информационни системи" в МВР Младен Петров  ще представи насоки за изграждане на видеонаблюдение и системи за оповестяване на населението при бедствия и аварии.
За участие в срещата са поканени кметове, председателите на Местните комисии по обществен ред и сигурност, директорите на ОДМВР и началници на РПУ, представители на прокуратурата, областни управители, ръководители на териториални служби на централната власт по компетентност и др.
МВР и НСОРБ организират провеждането на шест такива регионални срещи. Тази, която ще се проведе в Смоля е за Южен централен район.
24smolian.com 


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I