За първи път в Смолян ще се проведе регионално състезание по програмиране за ученици. „Хaкатона" се реализира благодарение на Виваком, НЧ „Бъдеще сега", „АТА 48" ООД и с любезното съдействие на Община Смолян и РИО Смолян.
Целта е да се покаже постижимостта на компютърно базираните технологии (ИТ) за реализиране на проекти от творчески характер, свързани с туризма. Създаване на среда за развитие на способностите на младите хора и децата в община Смолян в сферата на информационните технологии.
Интересното е, че на същите дати, когато ще се проведе състезанието-4 и 5 юни, Художественото училище в Смолян ще работи по една от най-големите Арт инсталации на моста в Смолян. Той ще бъде променен изцяло и може да се превърне в една нова туристическа атракция. Двете събития ще имат допирни точки.
Благодарение на Община Смолян ще се прокара високоскоростен интернет, чрез който ще може да се подобри изцяло ИТ климата в града.
Състезанието ще се проведе в един кръг в два последователни дни в две основни направления: Уеб сайт и Програмиране. Всеки регистрирал се може да участва само в една категория и един екип едновременно. Всеки екип може да бъде под ръководството на един ръководител (учител, ментор, родител и т.н.), като той не е задължителен. За участници в състезанието се смятат тези, които пряко са участвали в технологичната разработка на проекта, а не само в работа върху неговата съдържателна част.
След приключването на определеното време за работа, всеки един екип публично представя проектите си, а тричленното жури ще определи победителите.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I