„От половин час сме на опашката, а пунктът още не се вижда", коментират пред 24rodopi.com туристи от различни области на Южна България, които днес са тръгнали на почивка в Гърция. Часът в 9.00. Очакванията са за близо 2 часа чакане.
За сравнение – пътуването от Кърджали до граничния пункт отнема между 27 и 20 минути, ако се спазват правилата - малко повече.
Масово българите ще почиват тази година в Гърция, посочват всички на позиции в двете колони. На същото мнение са и граничните служители, които за това лято имат навес и ще работи при поносими в жегата условия.
На е заради гангстерската война в Слънчев бряг, просто знаем къде е по-чистото море и по-хубавите плажове. Това е другата констатация на чакащите.
Оформят се групички, които обсъждат най-различни теми в рамките на 3-4 минути, докато колите се придвижат с още някой метър. „Ей сега четох в сайта, че ако гардовете на ресторантьора не са гръмнали Митьо Очите, мъртъв щял да бъде самият той“, пояснява мъж от пловдивска кола. „Да се гърмят, да си разчистват терени и да си ядат бетона в Слънчев бряг“, отсича хасковлия. Добавката му ще я спестим. Жена му се опитва да се включи, но малко момиченце я дърпа за ръка: „Мамо, имам пиш!“.
„Ха сега, де,  До химическата тоалетна има 200 метра. Ела да слезем до дерето“, гласи решението на майката.
Младежи си правят селфи. По-смелите двойки се целуват.
Мъжка компания коментира снощния мач от старта на Европейското първенство по футбол. След силното представяне на румънците, макар и със загуба от французите, тази година на опашката в подстъпите към ГКПП „Маказа“ туристите от северната ни съседка не ни дразнят толкова много, казва кърджалиец. Едва ли така ще мисли след десетина дни, когато масово румънци ще тръгнат на юг през „Маказа“. Чакат да свърши учебната година.
А дотогава в събота и неделя преминаването през граничния пункт ще трае между 45 и 90 минути в натоварените часове.
Чакането на ГКПП „Маказа“  - терен за политици, социолози и т. н. Четете репортаж – по-късно тук..
24smolain.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I