1 200 000 лева е заработило като печалба за първите шест месеца на годината Южноцентралното държавно предприятие, ситуирано в Смолян, отчете при посещението си в родопския град земеделският министър Десислава Танева.
Тя присъства на демонстрация на техника за борба с горски пожари в Смолянско. По време на събитието бяха представени мерки за превенция и реакция на сигнали за пожарна опасност в горите и се направи демонстрация на част от новозакупено оборудване за противопожарна охрана в горите. Събитието се проведе в района на с. Смилян.
Министърът на земеделието откри и нова сграда на Южноцентралното държавно предприятие. Областният управител поздрави министър Танева, заместник-министър Костов, инж.Арабаджиев и всички служители на ЮЦДП-Смолян с новата сграда, като отбеляза, че предприятието се е утвърдило през последните години като един от най-сериозните икономически субекти в областта. „Въпреки критиките при създаването си, предприятията изключително бързо показаха, че по-добре, по-организирано, по-ефективно управляват горите. За това говорят, както финансовите резултати, така и направените инвестиции, не само в сгради, но и в допълнителна техника. Но е важно да подчертаем волята на правителството горите да се управляват ефективно, балансирано и екологично съобразно. Искам тук пред министър Танева да ви благодаря за доброто сътрудничество, което има между нас на местно ниво, за това, че и в критични ситуации и в хубави моменти ние сме заедно, и да ви пожелая много нови постижения и успехи вече в новата сграда", заяви Славов.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I