Двадесет души преминаха през приемната, която организира в Областната администрация в Смолян омбудсманътМая Манолова. Пред медиите тя обясни, че жалбите до нея от Смолянска област са нараснали два пъти. През 2015 г. те са били 62, а тази година за първото шестмесичие са 62.
Манолова обяви, че е подала конституционна жалба срещу текстове от Изборния кодекс, които предвиждат санкции за негласувалите граждани. Тя е готова да пусне и друга конституционна жалба пак по този закон, който ограничава нашите сънародници, които гласуват в чужбина. Представители на Горовладелски кооперации в Смолян са я запознали с проблемите за възстановяване на земи и гори в горски фонд. Заради административни процедури хората търпят загуби и се затруднява събирането на дървесина. Манолова ще отправи препоръки до земеделското министерство и до другите институции за облекчаване на процедурите. Хора са се жалвали и за ранното пенсиониране. Никой не желаел да ги наема на работа и те се пенсионират с редуцирани пенсии за цял живот. И по този казус омбудсманът ще внесе конституционна жалба.
„Хората не могат да са вечни длъжници, затова домашното ми през август са  колекторските фирми и фирмите за бързи кредити", посочи Мая Манолова. Според нея арбитражните съдилища, които са 45 на брой, правораздават бързо и агресивно  и се създават от ЕРП-тата,  мобилните оператори, фирмите за бързи кредити. „Те злоупотребяват, рекетират хората и съсипват много човешки съдби", коментира още омбусманът.
24smolian.com 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Нема да се оправим скоро, щото сме държава на паразитите. Всичките тези на снимката само папкат от бюджета , а от тях нищо не зависи и нема файда

    ОтговорИзтриване
  2. писал съм жалба до омбудсмана. дали ще пишеш от него или до арменския поп е все едно и също. проблема си остана нерешен.

    ОтговорИзтриване
  3. Препоръки ..... дрън дрън!!! Кажете какъв конкретен проблем сте решила ??? На кой точно и с какво сте помогнала от както сте на тази пост. Май само на себе си!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I