С песните на Надежда Хвойнева започнаха тържествата за празника на Левочево. Селото отпразнува и традиционния събор „Илинден –среща на родовете". Зам.-кметът Венера Аръчкова откри VІ –я  национален конкурс „ С песните на Надежда Хвойнева". В него участват 31 млади таланти. Тя пожела на участниците успех, на журито спорна работа, а на левочевци да не замлъкне гласът на „Родопският славей". „Днес ние сме тук, за да се поклоним пред таланта на Надежда Хвойнева и да почетем нейната памет. Тук сме, за да  запеем нейните песни, а самата тя се превърна в песен и надежда за хората", посочи зам.-кметът. Тя прочете и поздравителен адрес от името на кмета Николай Мелемов, който е патрон на конкурса. „Левочево е забележително село с богата и драматична история. Левочевци са хора с несломими характери, гостоприемни и всеотдайни. Техните корени тръгват или от хайдушка рода или от пееща къща. У тях е съчетана по удивителен начин смелостта на родопските комити и нежността на Орфей. Достойна потомка на тракиеца със звънката лира е голямата народна певица Надежда Хвойнева –носителка на наградата „Грами", обявена от международната критика за най-големия алт на планетата. Певицата е определена и за „Жена на 2001 година", се казва още в поздравителния адрес от кмета Мелемов, който също пожелава успех на участниците конкурса.
24smolian.com 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I