След инвестицията „Купувам стара къща, правя й ремонт"

Родопчани купуват стари къщи край плажовете на Авдира и Миродато, стягат ги и дават под наем. Успешните инвестиции са стартирали около две години след отварянето на граничния пункт при Златоград. Нощувка при родопски хазяин пък върви средно по около 40 евро и зависи от големината на помещенията. Виличките обикновено предлагат стая с бокс.
„Няколко души от Мадан и Рудозем имат къщи в близост до плажовете. Ремонтите са извършени от самите тях. Не предлагат особен лукс, но пък разполагат с приятни веранди, повечето от които са снабдени с барбекюта и са подходящи за семейства", разказаха жители на миньорския град, често наемащи вилите на свои комшии.
Десетки са хората в региона, които са се ориентирали към подобна инвестиция, като през летния сезон вилите почти не остават празни. Приходите за собствениците пък се изчисляват на хиляди евро.
Допреди няколко години Миродато бе едно от многобройните позапуснати селища в Северна Гърция. След отварянето на ГКПП „Златоград" обаче районът е в разцвет, споделят самите гърци.
Селцето се намира на около 20 км от Комотини и 25 км от Ксанти.
24smolian.com 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I