Носил стока на ръце до дома си, получил сърдечен пристъп



Родопчанин поиска обезщетение в размер на 50 000 лева защото получил сърдечен пристъп и задух докато… пренасял строителни материали по 50-метрова кална пътека към дома си. С.Д. от село Шаренска заведе дело срещу Община Мадан заради непригодния за автомобили път до къщата му.
Мъжът решил да довърши ремонта на сградата, който започнали родителите му през далечната 1970 година. Участъкът до къщата, който бил описан по „скици на Общината" с 3-метрова ширина, обаче се стеснявал година след година, а според сезона пътят бил хлъзгав, кален и заледен и това не позволявало придвижване с автомобил. Така и не бил ремонтиран от Общината. Поради тази причина родопчанинът се принуждавал да носи стоки и материали винаги на ръце или с количка. До момента, в който не получил на няколко пъти сърдечни пристъпи. Мъжът бил диагностициран с надкамерна тахикардия, есенциална хипертония и нестабилна стенокардия.
Според служителите в Община Мадан обаче, пътят не е част от улица и не е общински. По скици също така участъкът се води „пешеходен". В исковата молба на С.Д. пък липсвали документ за собствеността на имота, както и данни за актуалното състояние на УПИ.
Окръжният съд в Смолян отхвърли иска на родопчанина като недоказан и неоснователен. Той ще трябва да плати на общината разноски по делото в размер на 2 335 лева.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I