Зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Парламентарната група на партията Цветан Цветанов и кметът на Смолян Николай Мелемов разгледаха днес новия басейн на Смолян.
В него навремето са тренирали олимпийската медалистка от Сеул 1988 г. Антоанета Френкева, както и най-успелият български плувец Петър Стойчев - носител на 11 световни купи по плувен маратон.
Сградата обаче е спряла да функционира преди повече от 24 години. Ремонтът и рехабилитацията са изпълнени на два етапа. Първият е като част от публичната инвестиционна програма, по която община Смолян спечели проект за 5 млн. лева, но с тях се изпълниха няколко обекта - многофункционална спортна площадка за тенис, футбол, баскетбол и др., реконструкция на действащата спортна зала и на съблекалнята към футболното игрище в Смолян.
В басейна бе вложена сумата от 635 123 лв. Миналата есен, при посещението на премиера Бойко Борисов, той обеща да осигури останалата необходима сума от 2 млн. лева, с които да се довърши обектът.
Сега той е напълно готов и предстои официално да бъде открит за спорт. Освен басейн с размери 25 на 12,5 метра, с пет коридора, е изграден СПА-зентър с парна баня, турска баня, сауна, ледени душове. Обособен е и фитнес център, има две съблекални.
В новия басейн ще могат да се провеждат и състезания.
„Спомням си когато през 2011 г. майки от Смолян ми се оплакваха, че са принудени да карат децата си в Девин да плуват, което е ненормално в днешно време, а още повече по пътищата, каквито бяха доскоро в тази посока", каза Цветанов пред журналисти . По думите му, сега се сбъдва една дългогодишна мечта на поколения родители и техните деца – в Смолян да има градски басейн.
„Много e странно когато някой от опонентите на ГЕРБ каже, че в Смолян нищо не се прави за спорта", посочи Цветанов, визирайки двата стадиона, наскоро откритата многофункционална спортна площадка с няколко игрища, стена за катерене, скейтборд-площадка, напълно обновена зала за няколко вида спорт. Още повече, че клубовете ползват спортните съоръжения безплатно.
По отношение на новия басейн Николай Мелемов отбеляза, че цените за плуване ще са евтини. Попитан какво струва това съоръжение на Oбщината, той отговори, че е изцяло изпълнено с държавни средства.
Снимки: Пресцентър на ГЕРБ
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I