„Рехабилитацията на пътя Смолян-Пловдив беше разширен с анексиране на договора поради високия трафик, а и поради това че районът е с доста свличания и срутвания. Проектът се финансира със средства по Европейска инвестиционна банка и за неговата реализация допълнихме значителен финансов ресурс, за да може да бъде изпълнен. От тук нататък, съгласно правилата които имаме, след като направим една такава инвестиция ние трябва да покажем нейната устойчивост в следващите пет години. Трябва да сме благодарни за това, че имахме възможност да вложим такава значителна сума и да приключим по това направление", обяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова в отговор на питане на смолянския депутат Петър Кадиев относно изграждането на трета лента на пътя Асеновград-Смолян.
По думите на Павлова, третата лента по направлението безспорно е необходима, но на този етап трябва да привърши изпълнението на проекта. Целта е да се осигури неговата устойчивост и безпрепятствено преминаване по този участък, обезопасявайки го от всички срутища чрез съоръженията, които са изградени през миналата година и едва тогава ще може да се мисли за третата лента.
24smolian.com 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. След като планината се изравни да стане поле тогава ще има трета лента..ха.ха То беше дъвчене тази тема години..

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I