Представители от Областна администрация-Смолян, Община Доспат и Асоциацията на родопските общини участваха в Международна конференция в рамките на Пан-Европейската програма за транспорт, здраве и околна среда. Тя се проведе в австрийската столица Виена.
Конференцията тази година бе посветена на Управление на мобилността, „Зелена" логистика като част от темите бяха свързани с представянето на екологични и иновативни решения за градски транспорт, възможности за финансиране на „зелени" транспортни средства, споделяне на международни добри практики. В рамките на събитието, всички участници имаха възможност да посетят компанията за градски транспорт във Виена – Postbus, както и да вземат участие в организираното еко-шофиране на електрически автомобили.
Конференцията се фокусира върху обмяната на опит и представяне на примери за добри практики на Управление на мобилността, екологично управление и Green Logistics, както в международен така и в регионален мащаб.
На конференцията бяха изложени рекламни материали за област Смолян и бяха проведени разговори с Щтефан Ебнер-зам.-директор на Австрийската стопанска камара за бъдещи партньорства, както и други потенциални партньорства.
В международната конференция участие взеха експертите Жасмина Бошнакова, Елица Чавдарова и Георги Кисьов, Секретарят на община Доспат – Веселин Калфов и Златка Николова – Изпълнителен директор на АРО Смолян.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. екскурзийки без цел. дано по скоро лили павлова да окрупни общините и областите , че аман от търтеи

    ОтговорИзтриване
  2. Тъжно.Даже позират. Пита се в задачата : Каква е ползата от тази командировка за все по застаряващото и бедно население в област Смолян ? Или бабите от Змеица ще ходят да изваждат картофи с електромобилине ? Ако имаха ежедневна работа тук в Смолян, никой нямаше да ги пусне да си веят .... по Европата. Май нямат работа и си може без тях.

    ОтговорИзтриване
  3. нямало пари;;;;;не ги е срам

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I