Родопчанин изпадна в клинична смърт от ужилване на стършел. Животът му е спасен от екип на Спешна помощ в Златоград. 63-годишният Здравко Дюлев е нахапан по обяд в неделя по главата от стършел и изпада в шок. Нивата, на която бил, е на колиби над златоградското село Долен, до които се стига по черен път и е много труднодостъпно, обясни д-р Веселин Хаджийски, който е началник на хирургичното отделение в Златоград, но дава дежурства в Спешна помощ, съобщава "Марица".
В неделя бил на дежурство, когато се получава сигнал за нахапания мъж. Екип от центъра отива на труднодостъпното място и намира човека посинял и без пулс.
"Буквално му е спасен живота. Фелдшерът Андрей Баткаджов му е дал адекватна първа помощ, след това са го носили много дълго на ръце с носилката по черния път, докато стигнат до линейката. В Златоград го стабилизирахме и е откаран в ОАРИЛ в Кърджали, тъй като нямаме такава клинична пътека тук", каза д-р Хаджийски. Състоянието му е стабилизирано вече, казаха медиците.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I