„Благодарение на всички областни структури и техните ръководители, които бяха ангажирани в организацията и провеждането на Роженския събор, той беше успешен. Община Смолян изпълни всички поставени задачи, касаещи провеждането на Рожен 2016, а най-важното е, че той протече без никакви инциденти". Така коментира пред медиите кметът Николай Мелемов тазгодишното издание на Роженския събор. Той допълни, че са взети поуки от миналогодишния, когато е имало проблеми с транспортния трафик. Според него се е случила най-важната задача, а именно популяризиране на българския и родопския фолклор и това, че съборът се е превърнал в национален празник. Не на последно място, собствениците на смолянски заведения и хотелиерите са доволни, защото Рожен е марка и развива и туризма. Всички участници, ангажирани в програмата са получили възнагражденията си. „Някои използваха  събора за други цели, разнасяха листовки и позиви, а други без да са го посещавали коментираха, че съборът не го бива. Смятам, че Рожен 2016 мина при добра организация,  на високо ниво и бе успешен от наша гледна точка. Недоволни винаги ще има", коментира още Мелемов.
Зам.-кметът Венера Аръчкова допълни, че Родопската вечер е организирана и финансирана изцяло от община Смолян и е платено на всички, които са участвали в програмата. „Съобразявахме се с финансовия ресурс, който бе определен от общинското ръководство и Общинския съвет, плюс даренията, които са ни направени от общините Девин, Чепеларе и Баните и дарения от Министерството на културата и с тези приходи на 100% сме покрили разходите, които сме извършили", каза Аръчкова. Тя посочи, че разходите за община Смолян са от порядъка на 38- 40 хиляди лв. 
Организаторът на събора Симеон Караколев определи организацията му като най-успешна до момента. „Ние си изпълнихме ангажимента да не се взимат пари за паркиране, да няма пари за вход, тоалетните бяха чисти, площите бяха обслужени и нямаше инциденти. Останалото, което се коментира е в сферата на битовизма", посочи  Караколев. Той заяви, че са изплатени възнагражденията на всички изпълнители за участието им.
Зам.-областният управител Адриан Петров коментира, че след участието на ФА „Родопа" на Родопската вечер,  са получили покана за Словения от посланика, който е останал очарован от програмата.  
Организаторите посочиха, че Родопската вечер е събрала над 100 хиляди души на поляните, много повече от втората вечер миналата година.
Продължава и инициативата на Мелемов да се дарява гайда на деца от социално слаби и безработни семейства. Шестогодишният Борко получи от градоначалника инструмента, защото има желание да стане гайдар.
24smolian.com 


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I