„Над 2000 китайци в един глас изговаряха името на Момчиловци по време на фестивала на млякото в мегаполиса Шанхай". Това написа в профила си във Фейсбук кметът на смолянското село Сийка Суркова, която бе на фестивала в Китай.
„В една от най- големите зали в града Момчиловци беше основна тема на разговор между хилядите азиатци. При перфектна организация „Брайт Дайъри" проведе рекламното си събитие, в края на което подарих на представителите на компанията производител на кисело мляко „Момчиловци" огромна дървена лъжица, направена от местен майстор дърводелец. Цялата момчиловска група беше облечена в народни носии. Момичетата, спечелили конкурса "Мис Родопи" канеха присъстващите да дойдат в Момчиловци, като слагаха печати върху билетите, отпечатани във вид на виза. За емоции няма говоря. В един друг свят създадохме приятелства и спомени за цял живот", сподели Суркова.
Групата от Момчиловци беше поканена да гостува в Шанхай, където се проведе Фестивал на киселото мляко с марка „Момчиловци". Организатор на мероприятието е китайската компания „Bright Dairy", която произвежда млякото в Шанхай.  В групата имаше представители и на туристическия бранш, както и победителките от националния конкурс за красота „Мис Родопи" 2015, които участваха в надпреварите по време на фестивала в Момчиловци през миналата есен. Домакините са поръчали и специален армаган. Те са поискали общо осем родопски носии, от които четири женски и още толкова мъжки.
Програма за популяризиране на българското кисело мляко и неговите уникални свойства ще продължи и през есента, посочи Суркова.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I