Селски кмет успя да укроти пиян водач, който нанесъл удари на жена, която му направила забележка, че шофира в нетрезво състояние и може да блъсне намиращо се наблизо дете.
Случката се разиграла в чепеларското село Забърдо, разказаха за 24smolian.com свидетели на инцидента. В.С. пристигнал с автомобила си пред заведение в центъра на селото, в което били кметът Валентин Черпоков и местна жителка, чието дете карало колело наблизо. Водачът поискал да пие алкохол в кръчмата, но му било отказано поради видимо нетрезвото му състояние. Ядосаният В.С. дал рязко на заден с автомобила си и започнал да форсира двигателя. Направил една обиколка на центъра на селото като щял да блъсне момиченцето с велосипеда. Същисаната майка скочила и извикала към мъжа „Не те ли е срам, ще утрепеш детето!". Афектиран от забележката, водачът спрял, излязъл от колата и ударил два шамара на жената. Кметът се намесил и отблъснал нападателя, като при това паднал и си наранил коляното. Местният управник изключил двигателя на автомобила и прибрал ключовете, за да не може съселянинът му отново да подкара колата. Тогава В.С. се развикал, че иска на място да дойдат полицаи, които обаче… „нямали право да го санкционират" защото вече не бил в превозното средство. Кметът Черпоков подал сигнал до спешния център 112. В.С. категорично отказал на пристигналите на място униформени служители да му бъде направена проба за алкохол, отказал и кръвна такава. Силно лъхащ на алкохол, със зачервени очи и олюляваща се походка мъжът заявил, че не може да бъде глобен. Полицаите обаче написали акт на мъжа, който бил подписан от началника на Районното управление в Чепеларе. Отказът от тест за алкохол коства 2000 лева глоба на В.С. както и лишаване от право да управлява МПС за срок от 24 часа.
Наказателното постановление бе потвърдено и от Районния съд в Чепеларе.
24smolian.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I