Изцяло нов пешеходен мост свързва ул."Хаджийски дол" в маданския квартал „Батанци" със света. Години наред жителите на улицата бяха принудени да преминават по опасна дървена конструкция, приличаща на мост, без устои и качествени експлоатационни качества, за да стигнат до домовете си или до града. Разбира се това е възможно само при благоприятно време. При проливен дъжд, мостът се превръща в сал, който реката отнася по своя път, а хората, за да преминат, са принудени да чакат, докато той бъде монтиран отново на мястото си.
По инициатива на кмета Фахри Молайсенов след последния порой веднага са изпратени специалисти, които да се заемат спешно с проблема.
Така вече повече от седмица жителите на ул.„Хаджийски дол" и всички, които имат обработваеми земи в населеното място, преминават по изцяло нов мост, укрепен с парапети и метална мрежа, който е значително по-широк от старото съоръжение.
По калната пътека, водеща към домовете на хората, са изградени и стълбища.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Голяяям празл Кметовете в България редовно правят и по големи обекти и без да се хвалят. Самохвалството е най вредното човешко качество, а скромността краси човека и управленеца.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I