Два контролни органа, подчинени на едно министерство, показват различен стандарт в работата си и ясно разкриват каква е ситуацията в държавата. Става въпрос за Екоинспекциите в Смолян и Хасково, чиито резултати са видни при контрола на Областното пътно управление в Кърджали при поддържането чистотата на пътя между Кърджали и Ардино, алармира в своя писмо до министъра на околната среда жител на ардинското село Бял извор, който от години живее в Германия.
„Областното пътно управление на Кърджали поддържа пътя между Ардино и  Кърджали. Те отговарят не само за доброто му техническо състояние, а и за екологичното такова. Освен, че по подразбиране такива пътища в България не са приоритетни, дори са изоставени и само се кърпят дупки, но дори и това не се прави както трябва. След пресни ремонти пътят е по-скоро като минно поле. Скоростта в тези отсечки е изключително бавна и пътувайки се оглеждате около пътя, това което се вижда е шокиращо и е пример за състоянието на хората и държавата. Още с излизането от Кърджали към Ардино се виждат препълнени крайпътни кошове, около тях страшно много боклуци както и по отбивките е доста замърсено от найлонови опаковки, туби за вода и хартии. Вижда се, че не е чистено с месеци даже може би и с години. Когато вече навлизате в района на град Ардино, там вече е съвсем друго, личи си, че е чистено и въпреки да има тук там няколко отпадъка се вижда, че е било чистено и преди", посочва в писмото си към министър Ивелина Василева Нюркян Мехмедали. Мъжът е един от най-активните жители на региона що се касае до опазване на околната среда. Изпращал е редица жалби до РИОСВ-Смолян за замърсяване на река Бялизворска от мандрите в региона.
„При малко по-сериозно проучване разбираме, че община Ардино от няколко години е под контрола на РИОСВ-Смолян, а община Кърджали е към РИОСВ-Хасково. Как едно Областно пътно управление успява да почисти района си в Ардинско, а в Кърджалийско не може? Как може едно МОСВ да има различни стандарти в областните си контролни органи? Доста въпроси, а на една част намерихме отговори. Оказа се, че Областното пътно управление получавало предписания за изчистване на пътя от отпадъци в района на Ардино и е било контролирано дали си е свършило работата, а откъм Кърджали няма кой да контролира и дори най-вероятно да напише нещо. Ето ви реалното състояние в тази държава, всеки е на работа и всеки получава пари за някаква работа а дали е свършена никой не се занимава да провери и да ги накара да работят. Кой ще контролира контролния орган дали работи? Г-жо министър, както са казали хората, рибата мирише откъм главата", завършва писмото си към Ивелина Василева родопчанинът.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I