Гранични полицаи от Регионална дирекция „Гранична полиция" – Смолян,  предадоха на гръцките власти 28 иракчани, влезли незаконно в страната в района на Маказа, съобщиха от МВР.
Групата бе задържана край село Лозенградци, община Кирково, на 23 юли. Арестувани тогава бяха и 3-ма каналджии.
На ГКПП – Капитан Петко войвода по реадмисионната спогодба с Република Гърция са върнати 28 иракчани, преминали нелегално гръцко-българската граница, посочват от МВР. Групата иракчани (7 мъже, 6 жени и 16 малолетни и непълнолетни) е преминала незаконно гръцко-българската граница на 23 юли, потвърждават новината на 24rodopi.com от „Гранична полиция". Те са задържани от гранични полицаи в района на 34 пирамида. При извършения обиск в иракчаните са намерени документи, издадени от Република Гърция. Пълнолетните са задържани в ГПУ-Момчилград, а непълнолетните са настанени в специализирано помещение. По случая са образувани бързи производства, уведомена е районната прокуратура.
Припомняме, че на 25 юли районният съд в Момчилград наложи  присъди на пълнолетните иракчани - 6 месеца лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок и глоба по 200 лева.
Със заповед на началника на ГПУ-Момчилград на чужденците е наложена административна мярка „принудително отвеждане до границата".
Създадена е организация за прилагане на спогодбата между правителствата на България и Гърция за обратно приемане на незаконно пребиваващи лица.На 3 август 2016 г. 28 от нелегално преминалите границата иракчани са върнати на гръцките власти на ГКПП – Орменион. Един техен съгражданин е попълнил декларация за доброволно завръщане и е заминал със самолет за Ирак.
24smolian.com
На снимката: Миналата събота още 11 иракчани бяха задържани пак край Лозенградци. И дете групи иракчани са от град Синджар
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I