199 проверки от началото на летния сезон са извършени на територията на област Смолян от Дирекция „Инспекция по труда" – Смолян. Това съобщи Емилия Даракчиева - директор на смолянската „Инспекция по труда", цитирана от „Фокус". Тя уточни, че на тези проверки са констатирали 757 нарушения на нормативните актове на трудовото законодателство, като т.ч. по Закона за здравословни и безопасни условия на труд – 451 броя, за трудовите правоотношения - 304, а по Закон за насърчаване на заетостта две нарушения. За отстраняване на констатираните нарушения са приложени 728 принудителни мерки, добави Даракчиева и поясни, че 721 са дадените предписания за задължителни за изпълнение предписания – 721. „Два са случаите на спрени машини и съоръжения и работни места, където са нарушени правилата за безопасни и здравословни условия на труд и застрашават здравето на работещите", каза още директорът на инспекцията и добави, че 2 са нарушенията за спрени незаконни нареждания на работодатели и длъжностни лица. Обявено е съществуването на трудово правоотношение с постановление по реда на КТ на три лица. За същия период са съставени и 27 акта за установени административни нарушения на работодатели, длъжностни лица, работници и служители, добави още Емилия Даракчиева. 
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I