Калабалък по магистрала „Тракия" – народът отива на море. Калабалък и на плажовете по родното Черноморие.
Калабалък и на ГКПП „Маказа" – другата част от народа отива на почивка в Гърция. Калабалък и на плажовете в южната съседка.
От многото калабалък кое е различното? Това, че в посока към Гърция има калабалък и изтичане на много пари.
Българите с възможности това лято загърбиха родното Черноморие и избраха Гърция – това е истината за Лято`2016.
Иначе, откъм статистика сме отличници.
„Данните са много положителни и това може само да ни радва, защото туризмът е съществена част от българската икономика. За първото шестмесечие на годината имаме 15% ръст, което се равнява на 3,1 млн. туристи. Това е най-добрият резултат от 1990 година насам", заяви завчера министърът на туризма Николина Ангелкова в „България сутрин" на телевизия BG on AIR.
„От данните до момента във възходяща линия, с които разполагаме, за първи път тази година имаме такъв голям ръст. Надявам се с тези темпове да вървим и до края на годината, за да можем да отчетем и най-успешната година в българския туризъм. Още от миналата година май месец стартирахме преговорите за лято 2016 година", подчертава кърджалийката във властта.
„Тази година българското присъствие на туристи в Гърция удари рекорда – до 1 август статистиката отчете, че 1 милион нашенци са предпочели плажовете на комшиите и са загърбили родното Черноморие", това пък обобщава всекидневникът „Труд".
Защо българите заобичаха повече Бялото море и керваните пое към граничните пунктове „Маказа", „Кулата" и др.
А на пунктовете, ако попаднеш в петък сутрин или събота, си е жив кошмар. Километрична тройна опашка от автомобили на „Кулата", на „Маказа" е двойна.
Прави впечатление,че граничните власти са станали доста сръчни и любезни, на „Маказа" вече има и трето гише.
24smolian.com
Следва: Поне 5 причини карат 1 милион българи да почиват в Гърция
На снимките:
Калабалък в Равда и Керамоти
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Все повече българи ще предпочитат Гърция за лятото и Алпите за зимата, просто защото им излиза по евтино, защото няма да ги стрелят за парко-места, защото няма да се въргалят по бетон, защото не искат да гледат човекоподобни собственици-бабаити,и намръщени продавачки и сервитьори защото сезона е 4-5 месеца а не 1-2. Нека мини-стърчета да си разправят каквото си щат не сме толкова глупави и всички го виждаме.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I