Гърците казват, че истинските им плажове започват от Керамоти и остров Тасос. Е, в това се уверяват вече и нашенци от пограничните райони – от Кърджалийско, Смолянско, Хасковско…
След силните сезони за Фанари и Мароня в предишните две лета, за което сериозен е делът на родопчаните, отскачащи за ден до най-близките до ГКПП „Маказа" плажове, хитът на лято`2016 са по-атрактивните дестинации - Керамоти и остров Тасос.

Остров Тасос е на няколко километра по вода от Керамоти, като на всеки половин час потеглят фериботи до острова.
Както на всички плажове в южната ни съседка, изискването тук е консумация от минимум 3 евро. За по-стилните места тарифата започва от 10 и 20 евро на плажуващата група.
„Представете си Слънчев бряг с новостроящите се хотели в началото на демокрацията. Точно това можете да видите сега в Тасос. Островът тепърва разкрива своята красота пред туристите. Освен българи, тук можете да се натъкнете на много румънци, турци, даже и гости от балтийските страни", споделят нашенци, които разполагат с малка сергия в един от китните градчета на Тасос.
По думите им в момента има бум на строителство на нови хотели поради големия интерес на туристи. Най-евтините оферти естествено се предлагат от собствениците на къщи за гости, които започват от 50 евро на нощ. Повечето от хотелите са с две или три звезди, но през тази година е открит поредният петзвезден хотел, собственост на българския предприемач Лукан Луканов. Офертите варират от 80-100 евро за нощ до 300 евро за най-луксозните комплекси.

Поради благоприятният климат за летуване, сезонът на Тасос започва още в началото на май и продължава до края на септември.
„Все повече автомобили с кърджалийска регистрация можете да срещнете тук. Цените на хотелите са високи, но пък за сметка на това таверните и магазините предлагат най-приемливите цени за своите клиенти", допълват плажуващи българи.
Предпочитан вариант е и нощуването в Керамоти, който изпъква с по-приемливи цени в сравнение с тези на Тасос, с комбиниране на еднодневни обиколки из острова.


„Дори за един ден да сте дошли на острова, не се лишавайте от панорамната обиколка на острова с автомобила.
Това ще ви остане като приятен спомен. И снимайте, всичко снимайте – девствени плажове, хиляди декари маслинови гори,  басейни между скалите, красиво разположени на скалите манастири. Ако сте дошли за повече дни, не пропускайте златарската фабрика", препоръчва ни Марин Димов, който посреща българските туристи в един от 4-зведните хотели на острова.
Древната Агора е от най-големите забележителности на остров Тасос. В миналото на това място се провеждали публични дискусии, празненства и ритуали.
„Тук има много места, които да ви потопят в древната култура на гърците. Посещението на Агората в Лименас просто е задължително", допълва Марин. В Лименас ни препоръчва да видим стария амфитеатър, който е действащ и до днес, Светилището на Зевс, Артемида и Посейдон.
24smolian.com
На снимките:
Остров Тасос;
Природният феномен Гьола е естествена морска лагуна - прозрачен воден басейн в скалите досами морето
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I