Най-малко 30 млн.евро са похарчили нашенци, избрали да почиват в Северна Гърция, от началото на летния сезон до началото на август. Изчисленията са на собственици на хотели, заведения на плажа и таверни, които със задоволство коментираха за 24smolian.com увеличения брой на родни туристи в Гърция. Над милион българи са избрали плажовете на южната ни съседка от началото на май, като тепърва се очаква още по-голям наплив през отпускарския август. Същевременно по родното Черноморие се отчита отлив от страна на български туристи. Дори столичани избират по-близкото и евтино Бяло море.
60 000 да достигне броят на туристите през сезона очакват само в малката перла на Северна Гърция-Керамоти. „80% от всички, които почиват там, са туристи от България - от Кърджалийска, Смолянска, Пловдивска и Софийска области. Останалите 20% са румънци, които тепърва откриват очарованието на тихото ни крайморско градче", коментира за 24smolian.com кметът на община Нестос, в чийто състав влиза Керамоти, Вангелис Цобанопулос. В малкото курортно градче вече има и инвеститори от Родопите.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I