Родолюбивото Чокманово, което е село с 400-годишна история, отбеляза и тази година традиционния събор Илинден, посветен на 113 години от Илинденско-Преображенското въстание. Десетки  хора бяха дошли, за да се видят с близки и приятели, да споделят обичта си към родното село и да напълнят душите си с добро. 
Празникът на селото откри зам.-кметът на Смолян Венера Аръчкова, която поздрави жителите и гостите от името на кмета Николай Мелемов. „Скъпи чокманци, благодаря ви, че уважихте тържеството по-случай 113 години от Илинденско-Преображенското въстание. Всички пазим родовата памет, защото Илинден е празникът,  белязал историята на Чокманово. Да сте живи и  здрави. Връщайте се по-често в родното си място, защото родопчанинът почита своя род и родина. Нека традициите продължават и духът да не угасва. Весел празник", пожела в словото си Аръчкова.   
За жителите на Чокманово и гостите на събора беше представена от широколъшките самодейци емблематичната битова пиеса „Попрелката". Талантите от танцовата формация "The one" очароваха публиката. За доброто настроение на всички се погрижи оркестър „Рожен" и водещата на празника Веска Бабаджанкова. 
Гости на празника бяха още общинската съветничка Мария Семерджиева, зам.-кметът инж.Мариана Цекова, кметовете на Широка лъка и Левочево Васил Седянков и Ангел Янев.
24smolian.com 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I