Осем представители от Смолян взеха участие в Международен младежки обмен, което се състоя от 16 до 22 август 2016г. в Закопане, Полша
Неправителствената организация „Млади изследователи за младежко развитие" град Смолян беше партньор по проекта „Let's know each other better! Various cultures- united Europe", където на едно място се събраха 32 участници от 4 държави, съобщи за 24
smolian.com Валентин Кехайов, председател на сдружението. Останалите партньори на проекта са от Португалия, Литва и домакините от Полша. Представители от българска страна бяха младежи от Смолян.Участниците са избрани на база изразена силна мотивация и активност .
Целта на проекта се състоеше в подсилване на партньорството и разбирането между младежите от различни страни, както и запознаването на младежите с традициите, културата и ежедневието на хората в другите страни. Проектът даде уникален шанс на участниците да помогнат за разбиването на предразсъдъците и опровергаването на стереотипите вкоренени в нас, като същевременно имаха възможност да промотират толерантност и една по-голяма отвореност в мисленето и възприемането на информация. Всичко това се случи благодарение на перфектната организация от страна на нашите полски партньори, които координираха отличното изпълнение на заложените в програмата дейности, заяви още Кехайов.
По време на обмена са били включени активности под формата на семинари, презентации, уъркшопи, панелни дискусии, прожекции на филми, екскурзии до Морско око и Закопане, както и срещи с местната общност.
Изпълнението на проекта доведе до насърчаване на културата и изкуството и дълбокото разбиране за важността на знанието, което обединява хората от различни страни, защото накрая всички ние изпитваме нуждата от красота, любов и приемане. Българите имаха възможност да посетят Варшава и Краков по време на своя предстой.
Проектът се финансира от страна на Еразъм+ като покрива всички разходи за транспорт, настаняване и храна. Всеки младеж може да се свърже със Сдружението и да заяви своето желание за участие.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I