Перфектните условия, които предоставя община Смолян продължават  да привлича известни елитни отбори, които провеждат тренировъчните си лагери в областния град. Наскоро един от най-добрите женски футболни клубове ЖФК „Машинац Трейс" – гр. Ниш проведе тренировъчен лагер в Смолян.  Днес  приключи и подготовката на детската школа от набор 2006 г. към ПФК „Локомотив" Пловдив. 
„Условията са перфектни за тренировка. Благодаря на господин Богомилов и община Смолян. На децата много им хареса, дори и в Пловдив нямаме такъв хубав терен", коментира треньорът Тодор Костов. Той каза, че е идвал и с други отбори на подготовка в Смолян в продължение на шест години и е доволен от условията, които предоставя община Смолян . 11-годишните футболисти на „Локомотив" Пд са играли контролни срещи с отборите на „Родопа- Смолян", Златоград, Мадан и Рудозем. Костов посочи, че имат намерение и зимата отново да дойдат на подготовка в областния град.
Напливът от отбори, които да провеждат подготвителните си лагери не спира, коментира Христо Богомилов, гл. експерт по „Управление и стопанисване на спортна и туристическа инфраструктура" в община Смолян. Преди две седмици Спортен клуб по водна топка „Черно море"-Варна са провели тренировки в плувния басейн на Седмо СОУ, а физическата подготовка на Многофункционалната спортна площадка на стадиона в Смолян. От 21 август за
десет дни пристигат футболистите от ДФШ „БМ-Спорт" – София, които и миналата година са били тук. Те са резервирали място още в първата половина на месец май т.г. От 22 август пристигат деца родени 2005 г. от детската школа на  „Локомотив" Пд. Според Богомилов е положителен фактът, че гостуват детски отбори и нашите малки футболисти от „Родопа- Смолян" имат възможност да провеждат ежедневни двустранни игри или контролни срещи с гостуващите отбори.
Винаги досега, общинското ръководство в лицето на кмета Николай Мелемов е давало приоритет за развитието на децата в който и да е спорт, каза още Богомилов. 24smolian.com      
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I