За улеснение на пътуващите към Бачковския манастир за Успение Богородично се спира обрушването на скатове по път II-86 Асеновград - Смолян
За улеснение на пътуващите към Бачковския манастир за големия църковен празник Успение на Пресвета Богородица от обяд на 12 август (петък) до вечерта на 21 август (неделя) се преустановява обрушването и обезопасяването на скалните откоси със стоманени мрежи на път II-86 Асеновград – Смолян, съобщиха от Агенция пътна инфраструктура.
При тунелите на км 32+423 и км 33+427 на второкласния път преминаването ще бъде в две ленти за движение, при ограничение на скоростта от 40 км/ч. При тунела на км 39+471 - след Бачковския манастир, пътуването ще бъде в една лента, сигнализирана със светофарна уредба. Тя ще бъде регулирана ръчно за пропускане на превозните средства в по-натоварената посока.
Строително-монтажните дейности на съоръженията по път II-86 Асеновград - Смолян се очаква да приключат до 15 септември т.г. Второкласната отсечка се рехабилитира по „Транзитни пътища V" - лот 14.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I