50-годишната Нешка Годумова, която пострада тежко при катастрофата в Испания, е излязла от кома, съобщи кметът на община Неделино Боян Кехайов.
Годумова бе в критично състояние, но лечението й повлиява положително.
Подобрява се състоянието и на другата жена, която пострада Фанка Бодурова, съобщава радио „Дарик".
И двете са в болнично заведение в Мадрид, след като бяха преместени преди седмици от болницата в Саламанка."В момента при Нешка е и нейният съпруг. Лечението продължава, надяваме се на добри новини", коментира още Кехайов.На 14 юли при катастрофа между джип и ТИР на магистрала близо до Мадрид, Бисерка Ковачева и Милена Михайлова издъхнаха на място, а Светла Карамитева починала по-късно в болницата. Те бяха погребани в края на юли в родният си град.
Както вече писахме, жените са заминали за Испания, като сезонни работници, за да берат ягоди. Загиналите оставиха шестима сираци. Кметът на община Неделино Боян Кехайов, получи Благодарствено писмо от консулството в Испания, за добрата работа и сътрудничество в този тежък момент.
"Бих искал да отправя своята сърдечна благодарност за отличното сътрудничество, проявената от Вас отговорност и безкористно оказаното съдействие на посолството на Република България в Мадрид във връзка с трагичния инцидент в град Авила от 14 юли 2016 г. Проявените от Вас съчувствие и човечност са безценен пример за това как може да живее човек в гражданско общество, въпреки несгодите и трудностите на днешното време", се казва в част от писмото на консулството, за което вече писахме.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I