Областният управител Недялко Славов, Георги Чилингиров – председател на „Българо-гръцкото дружество" и инж.Момчил Караиванов-директор АКРРДС към ОА-Смолян участваха в работна среща с водещият партньор по проект Aiming at Improving Cross - Border Accessibility - CrossBo, която се проведе днес в офиса на гръцката пътна агенция EGNATIA ODOS S.A., гр. Солун, Гърция.
По време на срещата участниците се запознаха с напредъка по процедурите за изграждането на ГКПП „Рудозем-Ксанти" и на пътната връзка Димарио-границата с България. Бяха дискутирани сроковете за започване на строителни работи на пункта и пътната връзка. Обсъдиха се технологични особености и съображения, относно проекта, във връзка с различните източници на финансиране. Бяха съгласувани действията на Областна администрация Смолян и  EGNATIA ODOS S.A. за осигуряване на готовност и съвместно откриване на високо равнище на ГКПП „Рудозем-Ксанти" като част от важните събития по време на председателството на ЕС от страна на България – през м. юни 2018 г.
Срещата приключи с официалното подписване на споразумение за партньорство по проекта, свързан с изграждането на пункта и осигуряващите достъпността до него пътни участъци от гръцка и българска страна – Aiming at Improving Cross - Border Accessibility – CrossBo.
Това е поредната важна стъпка към изграждането на ГКПП "Рудозем-Ксанти", която следва предхождащите събития –  решение на Министерски съвет №735 от 18.09.2015 г., с което Областният управител е  определен за възложител на обект „Проектиране и изграждане на ГКПП „Рудозем-Ксанти", и обевяването на обекта за национален с Постановление на  Министерски съвет № 295 от 22.04.2016 г.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Колко пъти още ще го подписват..ха.ха

    ОтговорИзтриване
  2. Всеки областен управител е подписвал такова споразумение. Значи вече има цели 5 споразумения.... Трошат се пари на вятъра, пари от джоба на бедния българин. Нещата си имат своя естествен ход, стига сте ги изнасилвали, пречите на процеса

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I