Всички, подлежащи на контрол от РЗИ–Смолян, учебни заведения отговарят на здравните изисквания и са в готовност за започване на новата учебна година, обявиха от Здравната инспекция. Директорите на 16 учебни заведения са изпълнили издадените през миналата учебна година предписания за освежаване на класните стаи, кабинетите, коридорите, физкултурните салони и съблекалните към тях, за ремонт на санитарните възли, за подмяна на подови настилки и учебна мебел. В други 2 училища поради липса на финансов ресурс не са изпълнени предписанията за осигуряване на ергономични столове в компютърните кабинети, но това няма да възпрепятства учебния процес, посочиха от РЗИ.
Контролът в подлежащите 44 здравни кабинета в училищата установява, че всички отговарят на изискванията и разполагат с необходимото обзавеждане и оборудване – шкаф за оказване на спешна помощ, лекарства и инструментариум.
Проверките на храненето на учениците през учебната 2015-2016 година показват спазване на Наредба № 37 за здравословно хранене на учениците от 7 до 18 години. В 13 ученически стола се предлага разнообразно меню, включващо риба, мляко и млечни продукти, месо, хляб – различен от белия, салати от пресни зеленчуци и разнообразни плодове. В един от обектите е издадено предписание за осигуряване на рецептурник за ученическо хранене. В регистрираните 22 ученически бюфета се спазват  нормативните изисквания за предлагане на здравословни храни. За констатирано нарушение е съставен един акт.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I