www.24smolian.com

Пашата шашна с родопска брънза гостите на Скариада 2016

четвъртък, 8 септември 2016 г.0 коментара

Кулинари от Смолян приготвяха популярни родопски специалитети и чевермета, от които опитаха гостите и участниците във втория фестивал на скарата и балканската музика „Скариада”, който се проведе в Лясковец. На живописните поляни около Петропавловския манастир, гостите бяха привличани от невероятните аромати от майсторските чевермета на бай Манол от Гела и неповторимото сирене брънза на Салих Пашов. Мaйcтopът нa пpoчyтoтo битo
cиpeнe беше за втори път нa излoжeниeтo, зa дa пoкaжe зaнaятa нa дeдитe cи, cъхpaнeн oт вeкoвe. Пашата, както го наричат, отново се превърна в атракция на Скариадата. „И битoтo cиpeнe, и бpънзaтa ca мнoгo вкycни и нямaт нищo oбщo c тeзи, кoитo кyпyвaмe в мaгaзинитe”, споделяха гостите на изложението, които се надпреварваха да опитат от специалитетите на майстора от смолянското село Бориково. Те наблюдаваха и с интерес технологията по приготвянето им. 24smolian.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН