„Мис Родопи" 2016 ще бъде избрана на Фестивала на киселото мляко в Момчиловци. Конкурсът ще се проведе на 24 септември. Победителката в престижния форум ще спечели 3000 лв. и ще стане рекламно лице на китайското кисело мляко „Момчиловци". Победителката и подгласничките ще получат възможност да посетят Китай в рамките на Програма за полуляризиране на българското кисело мляко и неговите уникални свойства, посочиха организаторите.
Както вече писахме, Фестивалът ще се проведе в дните 22-25 септември.
След конкурса фестивалната програма продължава с вечерен концерт с участието на Нелина и рок група „Атлас" .
И тази година Фестивалът се фокусира върху тайните за приготвянето на най-вкусните млечни продукти, а Родопа планина ще бъде огласена от най-добрите фолклорни ансамбли и групи, които ще представят красотата на народната песен. За доброто настроение на гостите са предвидени кулинарни състезания и изложения, конкурси и изложби. Всеки фестивален ден ще има изложение на местните производители на млечни продукти, дегустация на домашно приготвени кисело мляко и сирена и народно веселие на площада с фолклорни групи от Родопите.
Китайската култура и изкуство пък ще бъдат представени от китайския художник Лян Джън, който ще рисува своите феноменални 3D изображения върху стена от къща в Момчиловци.
Любителите на кулинарното изкуство ще могат да се насладят на Пътуващия кулинарен театър на Ути Бъчваров и да се запознаят с традиционното китайско кулинарно изкуство „карвинг", представено от Ци Тан. 
Творбите от Конкурса за детска рисунка на тема „Киселото мляко в моя дом" и Фотоконкурсът „Природата и киселото мляко – здраве и дълголетие" ще красят пространството пред площада на с. Момчиловци, а победителите ще бъдат наградени в последния фестивален ден.
Международният фестивал се организира от Българския център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай, китайската компания Bright Dairy, „Деми Травел" ЕООД, с подкрепата на Министерство на туризма, Община Смолян, село Момчиловци, Swagbag.eu и „Тодоров" АД.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I