Двадесет и девет маломерни паралелки ще функционират в училищната мрежа в община Смолян през новата учебна година, посочиха от местната администрация. Кметът Николай Мелемов предложи, а Общинският съвет утвърди паралелките, за които се разрешава да бъдат формирани с по-малко от допустимия минимум ученици.
Преобладаваща част от маломерните самостоятелни и слети паралелки са в селски училища, а шест от класовете с по-малък брой ученици са в учебни заведения в областния град. Слети паралелки с по-малко от 10 ученици, в които ще се обучават деца от различни класове, бяха одобрени в основните училища в селата Арда, Смилян, Търън, Широка лъка и Момчиловци. В училището в с. Арда е една от най-малките паралелки в общината с едва четири деца от първи и четвърти клас, които ще учат заедно.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Как бе,нали Бойко каза,че хората се връщали на село?Кой лъже?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I