„Жените в ГЕРБ се реализират в политиката, но не защото са жени и не на всяка цена. Това, което се гледа на всяка цена, са качествата и резултатите, които постига човек", заяви председателят на ЖГЕРБ и народен представител Ирена Соколова. С лекция, посветена на участието на жените в европейската и националната политика и управлението на страната, тя взе участие в семинар на Пампорово, организиран от евродепутата Владимир Уручев и Жени ГЕРБ - Смолян. 
Данните, които Ирена Соколова представи по време на форума, показват, че 3 547 са членовете на Жени ГЕРБ, в Изпълнителната комисия на ГЕРБ от общо 11 души 4 са жени, в Контролната комисия 3 са жените от общо 7 члена. Зам.-председателят на ЕНП в Европейския парламент е представител на ГЕРБ – Мария Габриел. Три от петимата евродепутати са жени, от 84 депутати в националния парламент 30 са дами, 8 от 18 министри в правителството са жени, ГЕРБ има 22 кметове на общини, представители на нежния пол, от общо 130, от председателите на ОбС 25 са жени, от 1601 общински съветници на ГЕРБ 500 са жени, кметовете на кметства са 150 от 500.
Изводът е, че около една трета е участието на жените от ГЕРБ в политиката, но те не успяват защото са жени, а защото притежават умения, посочи Соколова.
По думите й двете най-големи гаранции за успех, които важат в целия свят, е политикът да създаде такова усещане у избирателя, че той да му се довери, а следващото е да излъчва сигурност, стабилност и надеждност.
В двудневния форум, проведен през уикенда, участие взеха над 70 жени от област Смолян, както и членовете на НИС на Жени ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, Селиме Кърджалиева и Михаела Крумова. 

24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I