56 студенти ще могат да се обучават в магистърската програма „Данъчен и митнически контрол“ във Филиала на ВСУ „Черноризец Храбър” в Смолян. Директорът на местния филиал д-р Анелия Пържанова официално откри магистърската програма.
„Тя е предназначена за широкопрофилна и специализирана подготовка и обучение на ръководители и експерти с професионални интереси в областта на икономиката, финансите, управлението на службите за данъчен и митнически контрол, данъчното и митническото облагане на икономическите агенти, митническите режими и процедури, данъчната и митническата политика на ЕС и най-вече в областта на данъчния и митническия контрол.
Основната цел на обучението е студентите да бъдат добре теоретично подготвени за решаване на практическите проблеми свързани с функционирането на митническата и данъчна администрация в областта на упражнявания от нея контрол”, посочи д-р Пържанова. Заместник-ректорът на ВСУ „Черноризец Храбър” - проф.д-р Теодора Бакърджиева поздрави студентите от свое име и от името на Президента на университета -проф.д. ик.н. Анна Недялкова. „Създаването на магистърска програма с такава област на компетенция е от изключително значение за този регион. Аз искам да изразя своето задоволство, че се оценява инициативата на Варненския свободен университет, че има интерес от ваша страна да започнем заедно да издигаме приоритетите на този регион, съгласно иновативната стратегия за специализация, която се налага в България в последната година, която цели да издигне страната ни като държава с развити нови технологии във всички направления. Това, че сте първи випуск на тази програма, поставя пред вас много ангажименти и отговорности – да положите една стабилна база, която в последствие да се надгражда”, посочи проф. Бакърджиева. Заместник-областният управител Андриян Петров поздрави ръководството на университета, преподавателите и студентите.
„Образованието е част от икономическото развитие на област Смолян. Колкото повече студенти са в нашия край, за да учат тук, толкова повече той ще просперира. Относно възможностите за реализация на територията на областта, ще започна с фактът, че ние сме на финалната права – стартът по изграждане на ГКПП „Рудозем-Ксанти”, който се очаква през месец юни 2018 година да започне да функционира. Специалисти, като вас, ще бъдат необходими, за да се включат и работят както на този пункт, така и на другите съпътстващи структури, обслужващи дейността на пункта и преминаването на потока. Така, че перспективи за работа има и това е една от основните цели, към които ние, като представители на правителството, се стремим да реализираме”, посочи Петров.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. 30 години ГКПП „Рудозем-Ксанти” за Гинес е

    ОтговорИзтриване
  2. Този университет бълва "вишисти" на килограм. 70 процента от завършилите го за безработни, а останалите са партийно назначени в държавните и общински служби и не могат да съставят един документ.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I