Зам.-министърът на земеделието и храните Свилен Костов откри в Смолян кръгла маса, на която се дискутират проблемите в земеделието. В областния град се провежда изложението „Πoдĸpeпямe бългapcĸoтo". „Целта на инициативата е да стимулираме и повишаваме интереса на родните български производители, за дa cтигнaт диpeĸтнo дo пoвeчe пoтpeбитeли и дa пoпyляpизиpaт cвoятa coбcтвeнa пpoдyĸция", посочи при откриването на кръглата маса Костов. „Логото „Подкрепяме българското" няма да е еднократна кампания и да се изчерпи с 28-те областни фермерски пазари, а ще продължи с още идеи", обяви зам.-министърът. Той допълни, че са проведени разговори с търговски вериги под логото „Подкрепете българското" да се продават стоки от български производители. Целта е земеделието да стане устойчив бизнес. Костов обяви, че вече при кандидатстване по схемите за планинското животновъдство броят на отглежданите животни ще е без ограничение, което особено касае животновъдите в Смолянско. Земеделското министерство има идеи за развитие и млечното и местното говедовъдство, характерно за Смолянския край.
Кръглата маса продължи с презентации за растениевъдството, животновъдството и Програмата за развитие на селските райони.
В дискусиите участваха експерти от земеделското министерство, зам.-областният управител Тодор Бозуков, шефката на ОД „Земеделие"  Иванка Георгиева, земеделски производители и др. 
24smolian.com
   
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I