Откриха в компютъра му „детско" порно, съдът го оневини

Учител по информатика от Родопите създал компютърна игра „бесеница", в която трябвало да се съставят изречения, в които ако думата не бъде позната, излизали снимки на… бивши негови ученички. Лицата им били монтирани върху телата на жени по бански костюми. В друга игра пък трябвало да се напаснат фигурите на мъж и жена в различни сексуални пози.
Тези разкрития бяха направени от ученици на Ф.Х. Мъжът от доспатско село бе изправен пред Темида по обвинение, че в настолния компютър в дома му и в преносим хард диск е съхранявал 11 файла с порнографско съдържание, за „създаването на които са използвани лица, изглеждащи като ненавършили 18 години".
В хода на досъдебното производство срещу учителя по информационни технологии са били разпитани освен ученици, но и негови колеги, разкриха за 24smolian.com запознати с делото. Пред разследващите бивша ученичка разкрила, че в компютърната зала на училището имало игра, наречена „бесеница". Тя се състояла в задаване на въпроси и при грешка в отговора се появявало нейното лице с монтаж на друго женско тяло по бански. Единствен Ф.Х. имал достъп до компютърната зала, поради което свидетелката считала, че той е направил монтажа. Други разпитани пък посочили, че учителят се похвалил пред тях, че именно той е автор на компютърната игра.
Към монтажа на снимките обаче учениците се отнасяли с шега.
Всички разпитани потвърдили, че не си спомнят Ф.Х. да е показвал на учениците си снимки или клипове с порнографско съдържание, нито пък са чували някой да коментира подобно нещо.
Учениците и колегите на Ф.Х. го описват като затворен човек, „който прекарва повечето време в кабинета си". Мъжът бил религиозен и не криел привързаността си към религията, като дори искал директорът на училището да му осигури свободно време за петъчна молитва от 13.30 ч. в джамията, стана ясно още в съдебното заседание.
Ф.Х. бе оправдан на две съдебни инстанции. Иззетата от дома му компютърна конфигурация не е била опакована и запечатана на място при изземването като по този начин „би се елиминирана възможността от някакво последващо манипулиране на компютърните данни, съдържащи се в иззетия компютър и харддискове". Компютърът пък бил използван също така от бащата и чичото на подсъдимия учител, които живеели в същата къща заедно със семействата си. „След като и други лица са имали достъп до този компютър не може да се изключи възможността някой друг да е записал тези файлове, което обстоятелство да не е било известно на обвиняемия", се посочва в мотивите на окръжните магистрати в Смолян, които потвърдиха решението на Районния съд в Девин, с което Ф.Х. бе признат за невиновен. 
24smolian.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I