Обезлюдените Родопи стават все по-притегателно място за мераклиите за бързо забогатяване чрез „алтернативно" земеделие. Зачестяват случаите на разкрити наркоплантации в областите Кърджали и Смолян, като новите „фермери" вече идват и от вътрешността на страната. Пресен е примерът с 34-годишния жител на Казанлък, който бе спипан с наркоплантация в местност край маданското село Босилково. Мъжът бе задържан в края на август след акция на полицията. С.Г. засял 60 броя растения от рода на конопа с височина на стъблата от 15 см до метър. При направения наркополеви тест растенията реагираха на марихуана. В къща в селото, обитавана от мъжа, разследващите се натъкнаха на изсушена марихуана с общо тегло 77,63 грама. Намерено бе и бяло кристално вещество с бруто тегло 54,83 грама, с неустановен произход.
„Къщата и нива към имота са били наети от лицето, а собствениците, които не живеят в региона, са нямали и на представа каква е целта на наемателя", посочиха за „Родопи voice" от Окръжна прокуратура-Смолян. 34-годишният мъж е привлечен по две обвинения-за засяване и отглеждане, както и за съхранение на наркотични вещества. Към момента С.Г. е с мярка за неотклонение „подписка".
В края на март т.г. полицаи разбиха и наркоплантация в къща в смолянското село Полковник Серафимово. При нея бе задържан 32-годишен мъж от Севлиево. Милко М. от година се преместил да живее в имота на дядо си като маскирал „фермерските" си намерения с продажба на обувки втора употреба от Англия по различни събори в региона. Спипаното количество бе 70 растения марихуана. За наркоплантацията мъжът получи условна присъда с 3-годишен изпитателен срок.
60-годишен мъж стана най-известният жител на крумовградското село Черничево, след като в къщата му бяха открити 3 кила канабис. В дворното място на Б.И. полицаите иззеха и четири растения с височина до 2,5 метра, а на втория етаж на сградата-още 23 в саксии.
Условна присъда получи м.г. един от най-големите наркоплантатори, залавян в Източните Родопи. 21-годишният Еркан Д. от ардинското село Бял извор бе задържан с марихуана за около 60 000 лева. Това е приблизителната стойност на растенията в наркоплантациите, които разкриха полицаите в района между ардинските села Светулка и Бял извор, на главния път Кърджали - Смолян.
21-годишният мъж бе закопчан при полицейска акция докато е обгрижвал реколтата от 68 стръка марихуана, която вече е била достигнала зрялост и съвсем скоро е трябвало да премине към следващия етап-сушене на растенията. Теглото на зелената листна маса бе 45 кг. От нея за продажба на пазара е трябвало да бъде подготвено количество от около 12-13 кг. сух материал. Цената на цигара марихуана на улицата е 10 лева.
През последните години зачестяват случаите на разкрити по-малки по размери наркоплантации.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I