Заместник-областният управител Тодор Бозуков проведе работна среща във връзка с откриването на новата учебна 2016/2017 година и предприемането на конкретни действия за създаване на организация и сигнализация на движението в районите на учебните заведения. Участваха директорът на ОД МВР-Смолян – комисар Николай Димов, представители на общините в региона, ОПУ-Смолян, РУО-Смолян, РЗИ-Смолян, представители на училища и експерти от Областна администрация Смолян. „Ние трябва да гарантираме и да покажем, че сме готови да посрещнем първия учебен ден с добре свършена работа. Нещо повече, тази готовност трябва да я има целогодишно, а не само кампанийно да реализираме различни инициативи”, отбеляза заместник-областният управител Тодор Бозуков, като обърна внимание: „За да посрещнем по-спокойно първия учебен ден за нашите деца е необходимо да бъде ангажирано вниманието не само на институциите, а и на родителите, учителите и най-вече на водачите на моторни превозни средства. Важно е отношението на родителите и начинът, по който възпитаваме децата си като участници в движението.” Експерти от общинските администрации в област Смолян представиха своята готовност за обезопасяване на районите около училищата. Декларираха, че са подновени пътните маркировки, както и предоставиха информация за организацията на транспортната осигуреност за учениците от отдалечените селища в общините.
Комисар Димов засвидетелства готовността на ОД МВР-Смолян за новата учебна година. Той заяви, че е подсигурено полицейско присъствие в районите около училищата, както за първия учебен ден, така и за цялата учебна 2016/2017 година. „С превозвачите, които превозват децата, са проведени срещи и такива ще бъдат провеждани периодично през цялата учебна година за спазване на правилата на движение, за непоемане на излишни рискове през зимния период, когато има заледени пътни участъци”, заяви комисар Димов и в допълнение изясни, че превозвачите ще бъдат проверявани целогодишно както за техническата изправност на автобусите, така и за правоспособността на водачите. Той даде препоръка към представителите на общините пешеходните пътеки в районите около образователните институции да бъдат повдигнати и боядисани в по-ярък цвят. Като добър пример, комисар Димов посочи осветяването на пешеходните пътеки в община Смолян. „Свидетели сме, че последните две години в цялата област много средства се вкараха за асфалтови дейности и изключително рязко се подобри състоянието на пътната настилка.”, отбеляза комисарят. „Това, което вие предоставихте като информация, гарантира едно по-голямо спокойствие преди първия учебен ден, с конкретните инициативи и действия, както и с отправените препоръки“ , заяви Бозуков и изрази своята увереност, че с добрата координация между държавните и общински институции ще бъде гарантирано нормалното протичане на първия учебен ден и безопасността на децата. „Надявам се добрите практики да продължат и да въведем нови, с които да подобряваме безопасността на движение, както по републиканската мрежа, така и по улиците в населените места”, каза заместник-областният управител преди да закрие срещата.
 24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I