25-годишният инж. Себахтин Чауш от Мадан, който гостува на Ловно-рибарската дружина „Свети Илия" от ардинското село Бял извор отстреля 100-килограмова мъжка дива свиня в местността „Каратепе" в землището на Зака.
В неделния ден ловците от дружинката, след извършения инструктаж и разпределение от ръководителя на ловния излет Евгени Карамитев, тръгват да заемат постовете си. Гостът от Мадан заема пусия и след около един час има слуката да отстреля един хищник – лисица. Гонката продължава и след още два часа чакане на същото място Себахтин успява да отстреля и глигана.
„Баща ми Тунджай Чауш е дългогодишен член на Ловната дружина в Бял извор. Често им гостувам. Очарован съм от дисциплината и организацията в групата. Районът е прекрасен и се полагат изключително много грижи за увеличаването на популацията на дивеча", заяви Сабахтин Чауш. Той е завършил Лесотехническия университет в София.
Ръководителят на ловния излет Евгени Карамитев сподели, че това е първата слука за тазгодишния сезон. Той благодари на участниците в лова за дисциплината, уважението между ловците и търпението им до постигане на целта на ловния излет.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I