Студентка от смолянското село Гьоврен отнесе условна присъда заради изтеглени кредити с крадени лични карти. 25-годишната Фатме Барутин натоварила със заеми свои колеги. Районната прокуратура в града под тепетата повдигна общо три обвинения срещу родопчанката-за измама, съставяне на неистински документ и противозаконно използване на чужди документи за самоличност, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.
За времето от януари до май 2013 г. тя успяла да изтегли под чуждо име заеми за близо 15 000 лева.
Фатме следвала химия и биология в ПУ „Паисий Хилендарски". В същото време работела и в „Макдоналдс" в мол „Пловдив", пише „Марица". Тя успяла да задигне личните карти на четири свои колежки от заведението. После светкавично обиколила няколко кредитни институции и изтеглила 5 поредни заема, като се представяла с различна самоличност. Когато банките подгонили колежките за вноските, измамата излязла на бял свят.
След като измамата лъснала, студентката била уволнена от „Макдоналдс".
Фатме Барутин ще лежи в пандиза ако през следващите три години отново пристъпи закона.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Шалвар мерака граници не знае, въх! Майни, пазете се, че идат от селата все повече и повече. В село ходи на джамия, в града-страшна гивиндия!

    ОтговорИзтриване
  2. Nedeyte da govorite obshto pod edin obsht znamenatel za vsichki ot selata. Edna ovtsa chece iztarvana i neznae kakvo varshi tova ne oznachava che i ostanalite sa takiva

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I