„Радвам се, че  тази наша инициатива е вече традиционна, а тази година  имаме и малки участници”, каза кметът Мелемов  

За пета поредна година община Смолян организира маратон по повод 104 години от Освобождението на Родопите и Празниците на града. В надпреварата участваха 16 състезатели, сред които и традиционните маратонци Руско Кадиев, съпругата му Нонка Кадиева и Радко Михайлов. Тази година в пробега се включиха и двама колоездачи. Имаше участници от Бургас и Мадан.  Най-малката участничка беше 13-годишната Ралица Касабова. Маршрутът, общо 14 км и 100 м, започна от връх Средногорец , а финалът бе пред паметника на полк.Владимир Серафимов на пл. „България” в областния град.
Старт на спортната проява от паметния връх даде днес зам.-кметът Венера Аръчкова. „С тази спортна проява засвидетелстваме уважение към безсмъртния подвиг на полк. Владимир Серафимов и войните от 21 Пехотен Средногорски полк. Пожелавам успех на маратонците ”, каза Аръчкова и даде старт на спортната надпревара.  С много емоции и хъс за победа състезателите тръгнаха по част от маршрута на славните герои на полк.Серафимов.
Пръв финишира с време 73  минути Радостин Капуджиев от Смолян. Една минута след него и  Радко Михайлов, трети е Руско Кадиев. При жените първа е  Нонка Кадиева , а при девойките първа е Ралица Касабова. От колоездачите пръв пристигна Иван Йовков, който измина пробега с велосипеда си за 45 минути.
Всички бегачи, по традиция,  бяха посрещани от кмета Николай Мелемов. След като бяха поднесени цветя пред паметника на полк.Серафимов, градоначалникът и заместничката му Аръчкова наградиха първенците и останалите участници в надпреварата. „Поздравявам всички състезатели в маратона, защото с подобни прояви показваме признателност към подвига на героите загинали за нашата свобода. Радвам се, че  тази наша инициатива е вече традиционна, а  имаме и малки участници. Община Смолян е
доказала, че държи най-много на масовия спорт и се надявам тези млади състезатели след време да станат първенци. Благодаря на участниците, организаторите и полицията, защото всичко мина добре и без инциденти”, каза още Мелемов.
Щастливи сме , че пробягахме част от маршрута на нашите герои, донесли на щиковете си свободата за Родопите. Доволни
сме от организацията, споделиха и маратонците.
Аплодисменти получи и Руско Кадиев,  единственият българин печелил Спартатлона в Гърция. Догодина се навършват 25 години от участието му. През 2012 г., когато беше отбелязана 100 годишнината от Освобождението на Родопите, Кадиев пробяга и  100 километровия  маратон. Той участва в маратона за пета поредна година, както и съпругата му Нонка.
Наградите бяха осигурени от община Смолян. Първенците получиха медали, купи и подаръци. Всички участници в маратона получиха банани, шоколад и вода.  Организатор на състезанието е община Смолян, която  благодари на всички участници включили се в спортното събитие .

Класиране


Възрастова група – юноши

1. Борислав Башов
2. Лъчезар Хаджиев

Възрастова група –девойки

1. Ралица Касабова


Възрастова група 20-40 години -мъже

1. Светозар Башев
2.Пламен Балджиев
3. Валери Чекичев

Възрастова група 20-40 години- жени

1. Ангелина Кънева
2. Милена Огнянова

Възрастова група 41-60 години –мъже

1. Радостин Капуджиев
2. Радко Михайлов
3. Руско Кадиев
4. Сергей Атанасов

Възрастова група 41-60 години – жени

1. Нонка Кадиева
2. Снежана Ескеджиева

Колоездене

1. Иван Йовков
2. Андон Андонов                            



24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I