Смолян заприлича на строителна площадки в периода на т.нар. „воден цикъл”, който прати областният град в европейските измерения при трактовка на еко. Спиране на движението, изкопи, прах, чакане за асфалт по разкопаните второстепенни улици… Всичко отмина. Строителството обаче не приключва барабар праха и шума. Нови кооперации никнат в Родопите като гъби дори на места, на които никой не е очаквал.
„Народът се изнася, но бизнесът върви”, коментират родопчани. Едновременно с това собственици на остарели панелки чакат с нетърпение блоковете им да придобият нова визия с програмата за енергийна ефективност (естествено тези, които са се възползвали от нея). Други пък задръстват входовете с тонове дърва, които трябва да бъдат внесени в мазетата за зимата. Схемата е „С три тона дърва карам на топло, дори артисват”. Мераците водят само към едно-малко по-добър начин на живот. Дори тук, в България, 2016 година. С други думи-прах, строежи, нескончаем шум и първобитно схващане за топлина.
24smolain.com
По темата четете по късно само тук:
Блокове никнат като гъби, а от съседния вход с население на малко село:
Да развеем прани гащи, на ръка разстояние!
Истински щурите съседи
Моят дом е моята тясна крепост - превземай и владей общите части!
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. За пълната лудница по санирането са виновни чиновниците от общино Смолян. Може ли тръжна процедура стартирало на 17.03.2016г.,разглеждани оферти за 25 бр. блока на 03.05.2016г., Комисията да даде решението си чак на 11.08.2016. До като фирмите проектират, одобрят проектите, сключват договор дъждовете започнаха. Сега всичко ще бъде на юруш за сметка на качеството. Също кой дава права на общинита да премахва работи предвидени в енергийното обследване?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I