Протестно писмо до просветния министър Меглена Кунева изпратиха от Сдружение „Родопски хайдути" по повод скандалното й изказване в ефира на бТВ.
Припомняме, че министър Кунева заяви, че в „Смолянско било училището с най-висок успех, а там турската малцинствена общност била много голяма".
„В стремежа си да оправдаете нелепата „реформа", Вие за пореден път доказахте пред нас, обикновените граждани, некомпетентността си в областта на образованието и културата като цяло. В Смолянско по статистически данни от 2011 г. живеят не повече от 4 696 етнически турци и 95 175 души, определили се като българи. Информираме Ви, че на тази територии съжителстват две религиозни групи: християни и мюсюлмани, но всичките Българи! Училищата в Смолянско наистина са водещи по успех в цялата страна, но това се дължи единствено и само на учениците, учителите, директорите и инспектората. Ние сме на мнение, че точно тези учители и ученици трябва да бъдат поощрявани финансово. Дискриминационното Ви отношение води единствено до етническо разделение и то пренесено вече в образователната система. Помним гостуването Ви в предаването на Сашо Диков, когато казахте, че Александър Малинов  е бил министър –председател по времето на Съединението (за уточнение по това време е П.Каравелов). Няма да забравим изказването Ви по Канал 1 относно „примера с пръчките" на хан Крум (правилно хан Кубрат). Могат да се кажат още много неща по времето, когато бяхте зам.-министър на външните работи и еврокомисар, но за нас истината е, че образователната система няма нужда от хора като Вас!", се посочва в писмото на Сдружение „Родопски хайдути".
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. EEEEY AM KADE SA POMACITE? KOLKO SA POMACITE?

    ОтговорИзтриване
  2. А помаците какви са нали са Българи!!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Какви помаци те гонят теб ?! Правиш ли разлика между помаци и турци? Тук се говори за два различни етноса, не религии!

    ОтговорИзтриване
  4. Жалко че министър на образованието не знае че има и помаци..ха.ха

    ОтговорИзтриване
  5. такива неграмотници изселиха работливи българи-мюсюлмани(писаха ги турци) в Турция и сега се чудят що има демогравска криза

    ОтговорИзтриване
  6. F_ck'em !Stupidity is something we can not tolerate!
    No name.No comments!WTF! EVERYBODY IS IN HIDING!
    SHE IS THE FIRST ONE TO GO HIDE! ...IF WE WERE TO BE NORMAL EU COUNTRY! &CAN WE ALREADY STOP WITH THE HATERS COMMENTS ABOUT TURKS OR POMAKS.& the religious comments. Everybody can decide for themselves what to believe in or not to believe in.If you are so concern with this o9r that religion than please do what your religion is telling you to do & that is to love you neighbors!

    ОтговорИзтриване
  7. Една историческа истина, която не е много известна е, че в онези времена ,турците по много хитър начин са "канели" българите които са нямали земя за обработване да приемат исляма и да им се предостави земя.Голям процент в Родопите и в останалите части на България са приемали и след това са се срамували пред своите наследници.От там са се получили и различните видове изповядващи в момента различна вяра и назовавайки се с български и турски имена.
    Населените места , които са приемали да бъде настанен и обгрижван имам тогава /учител/, са били освобождавани от данъци и налози.
    Колко далновидни са били нали.Това е много характерно за селата в централна и Северна България сега ги наричаме "помашки".По мирен и интелигентен начин са претопявали и превземали умовете на хората.За това днешните българи с мюсюлманса вяра не могат да се определят точно какви са.

    ОтговорИзтриване
  8. Какъв хейт Ви гони пък Вас? Не става въпрос кой какъв е по религия, нито по етническа принадлежност, проблемът е, че министърът на образованието не си познава народа!

    ОтговорИзтриване
  9. Каквии сме (българи-мюсюлмани,помаци,ахрени,турци...) ми омръзна някой друг да ме определя ...Това е по-обидно. Някой друг да ти дангосва народност,да ти слага име и да ти посочи коя ти е Родината?!?!?Когато сме неудобни ни пращат като турци в Турция,когато им трябваме сме българи и т.н. Преди всеки избор на политици с нас си имат работа и не ни оставят малко на мира!!!!!

    ОтговорИзтриване
  10. Липсата на Родинознание си проличава!

    ОтговорИзтриване
  11. Няма значение кой какъв се определя или го определят.По важно е да бъдем хора.Като човек не ме интересува кой какъв е стига да е .'човек'

    ОтговорИзтриване
  12. тази жена на кой свят живее? Наскоро заместникът й Стаматов беше в Смолян и посети няколко училища.Защо не го попита колко турчета е срещнал там? не се показвайте повече в ефир, госпожо Кунева! Срамуваме се, че сте министър на образованието!!!

    ОтговорИзтриване
  13. taia triabva da ia pratim da 4isti staite na bagancite-nali te iskat geni da im po4istvat smradoliacite-mnogo 6te i otiva uniformata na 4ista4ka , pak i tia e ot tezi koito lansirat begancite y nas

    ОтговорИзтриване
  14. Някога със земя скланяли хората да се отказват от Българско-сега за 30 гроша

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I