ЮДЦП отчита икономически ефект от 4 670 000 лева за 9 месеца

42 000 кубика короядна дървесина е била усвоена в рамките на деветмесечието на годината на територията на Южноцентралното горско предприятие в Смолян, съобщиха за 24smolian.com от ръководството на ведомството. Реално усвоимата дървесина е 151 000 кубика като очакванията са при същите темпове на работа, усвоената повредена дървесина да достигне над 50 на сто от общия обем. 90% от падналата дървесина по време на снежното бедствие през март м.г. пък вече е усвоена. Единствено в най-засегнатия район-този на Златоград, се очаква тя да бъде изчистена през 2017 година, посочиха от ЮЦДП.
Предвидени са 80 000 лева за прокарване на горски пътища, които ще осигурят достъп до засегнатите райони, както и да подобрят противопожарната обстановка. От горското предприятие са изготвили и план с конкретни мерки за превенция и недопускане на пожари в горските територии. В него е предвидено закупуване на 15 специализирани високопроходими  автомобила с помпени цистерни за първоначална атака при горски пожари.
За първите 9 месеца на година реализацията на дървесината е над 93 процента, като за първа година се отчита толкова висок резултат. Благодарение на засиленото усвояване на повредена дървесина, икономическият ефект за предприятието е в размер на 4 670 000 лева, като той е два пъти по-висок от заложените в началото на годината 2 330 000 лева. 
24smolian.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I