500 деца от всички смолянски училища участваха в лекоатлетическата щафета, която традиционно организира Община Смолян, по случай 104 години от Балканската война и Освобождението на Родопите. Стартът бе даден на площад „България", а финалът бе на площад „Свобода". Надпреварата откри секретарят на община Смолян Момчил Николов. „От площад „България" до площад „Свобода" вие ще пробягате разстоянието и символично ще слеете тези две съкровени думи – България и Свобода. Със спортната проява ще засвидетелстваме уважението си към загиналите за нашата свобода и ще посрещнем и Празника на Смолян, която кулминация е на 21 октомври. Пожелавам Ви трудолюбие, успехи в живота и учението. Нека победят най-добрите", каза още при откриването Николов  и обяви старта на състезанието.
Преди началото на щафетата учениците почетоха пълководеца полк. Серафимов с поднасяне на венец пред паметника му на новия център в Смолян. Участие  взеха  и децата от предучилищна възраст от детските градини с техния традиционен крос по пешеходната зона.
След края на състезанието най-добрите бяха наградени от зам.-кмета Венера Аръчкова и секретарят Момчил Николов. Първенците получиха медали, купи и грамоти. Всички участници в щафетата получиха и лакомства.
Аръчкова  благодари на всички участници включили се в спортното събитие, посветено на свободата на Родопите.  24smolian.com



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I