„Щастлив съм, че от свое име и от името на кмета Николай Мелемов мога да ви поздравя с поредната 54-а учебна година, която откриваме. Филиалът на ПУ „Паисий Хилендарски" в Смолян е дал повечето от кадрите в средното образование, което по ниво и качество се нарежда от няколко години на едно от първите места в страната".  Това каза в словото си секретарят на община Смолян Момчил Николов, който бе гост на откриването на академичната учебна година във Филиала на ПУ. Той пожела на преподавателите да поддържат този висок стандарт, защото образованието е ключът към нашето бъдеще.
Над 500 са студентите във Филиала, като от тях 115 са първокурсниците, които се обучават по утвърдени и  акредитирани природни, хуманитарни, обществени и икономически специалности. Директорът Филиала проф.д-р Илиян Иванов вместо поздрав към преподавателите и студентите отправи обещание, че във втория по големина класически университет ще получат качествено образование и ще бъдат добри специалисти. Пловдивският университет го е имало, има го и пак ще го има, посочи в изказванията си ръководителите на университета.
Поздравления по повод новата академична учебна година отправиха областният управител Недялко Славов, зам.-ректорът на ПУ доц. Мария Стоянова, началникът на РУО Иван Муцевски и др. 
24smolian.com
      
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I