Прокуратурата прекрати наказателното производство срещу кмета

Кметът на Рудозем излезе „чист" от сагата с боклука в родопската община. Окръжният съд в Смолян потвърди решението на магистратите в Мадан, с което бе потвърдено постановлението на прокуратурата за прекратяване на наказателното производство срещу Румен Пехливанов. 
Припомняме, че държавното обвинение бе сезирано от ръководството на фирма „Боропласт" ЕООД след като със заповед на кмета от 27 май 2014 година бе забранен свободният достъп на управителя и служители на дружеството до депото за твърди битови отпадъци, находящо се в землището на село Бърчево. Според жалбата, по този начин кметът Пехливанов е възпрепятствал и преустановил извършваната от дружеството дейност по обезвреждане на твърди битови отпадъци и с последващи разпоредителни действия ги възпрепятствал да осъществяват задълженията си по договор, подписан между фирмата и общината на 14 януари 2008 година, със срок на изпълнение до 31 декември 2017 година.
Както вече писахме, фирмата заведе дело в Административния съд в Смолян и на 4 август 2014 г. магистратите отмениха заповедта на кмета, определяйки я като незаконосъобразна. „Кметът не обжалва решението на съда, но и не  го изпълнява. Поради тази причина сезирахме Районната прокуратура в Мадан", обявиха тогава от ръководството на „Боропласт".
Две години по-късно Окръжният съд потвърди постановлението на прокуратурата за прекратяване на наказателното производство с мотив, че между дружеството и кмета на Община Рудозем „не е имало имуществен спор, за право на достъп, преди издаването на въпросната заповед от 27.05.2014 г., като такъв спор е възникнал след издаването й, а действията на кмета, изразяващи се в издаване на въпросната заповед, не може да се квалифицират като противозаконно действие, тъй като същият е действал в качеството му на административен орган, имащ властнически правомощия".
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Има ли изненадани? "Чистотата" се заплаща. А пари за това има от обектите. Няма да има справедливост докато не направим революция

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I