„В България от години насам се създава впечатлението, че един човек може да свърши всичко. Той първо решава военните конфликти в Украйна, отива и уволнява някой горски и накрая отива да реже лентичките на нова детска градина. Държавата обаче на функционира така”, коментира на среща в Смолян кандидатът за президент от Реформаторския блок Трайчо Трайков. Според него това, което може да направи президентът е един систематичен и честен преглед на законите, които минават през Народното събрание. „Досега рядко се е чувал
гласа на държавния глава, а той трябва да е фенерчето, което свети по тъмните ъгълчета на държавата дори и когато институциите не са успели да си свършат работата. Президентът може да я свърши по-добре от „Господари на ефира”, отговори Трайков на въпрос, зададен му за правомощията на президентската институция. Той каза, че не може да подмине и репликата за „фили” и фоби”. „Знам, че има организация на русофили, но не знам да има организация на русофоби. За мен обратното на русофили е българофили, а българофилите са най-много”, коментира кандидат-президентът на Реформаторския блок. Той не подмина без коментар и дебата между кандидатите за президент Цецка Цачева и генерал Румен Радев. „От всичките 21 президентски двойки не се чуват посланията , които са важни. Последният пример е точно този дебат, в който между фризираните клишета две неща разбрахме. Първо, че за Цачева политическите обстоятелства са по-важни от правата на хората.
Това от устата на човека, който твърди, че е демократ, който е два мандата председател на българския парламент. На отговора откъде идва вашата сила, тя отговаря: от партията, която ме е издигнала. От Радев чухме, че е нормално силните държави да окупират територии на съседите си. Много искам генерала да дойде в пограничните райони и да каже това в Кърджалийска и Хасковска област. С тези хора, които претендират да са фаворитите на президентската надпревара, бъдещето не изглежда никак добро”, заяви Трайков. Той обясни, че президентът контролира качеството на законите и дали те са справедливи. Затова е и президентското вето. Работата на държавния глава е да следи тяхното прилагане. Второто правомощие на президента е външната политика, където има споделена отговорност с правителството. Тя означава защита на националните интереси през силата и солидарността на съюзниците ни и равнопоставеност спрямо всички останали. „Звучи лесно, но трудно се прилага на практика, защото по отношение на Европа много хора считат, че отношенията ни са като началници и подчинени. Българският държавен глава трябва да убеди съюзниците ни, че техните интереси са най-добре защитени, когато нашите интереси за защитени. В случая имаме примера с охраната на границата на ЕС, който в момента е като богаташка къща без охранителна система”, коментира президентските правомощия кандидатът за държавен глава от РБ. Освен разписаните в конституция правомощия , президентът е длъжен да има отношение по-най различни казуси, които са важни за хората. Президентът освен всичко друго и преди всичко друго, трябва е патриот и родолюбец. „Сега се празнува в Смолян освобождението на града. Къде са сега хората като полк.Серафимов? Българският патриотизъм никога не е бил патриотизъм на някакви „фили”.
Българският патриотизъм на Левски и възрожденците е бил много ясен и той е формулиран така, сякаш говорим днес. България е достоен член на семейството на свободните европейски народи. Това ще направим с генерал Съби Събев, един достоен български офицер, първият български представител в НАТО, ако ни гласувате подкрепа и бъдем избрани на предстоящите президентски избори”, каза още Трайчо Трайков. „Поемаме битката за бъдещето на България”, заяви генерал Събев. 

Срещата на кандидат-президентската двойка в Смолян продължи повече от два часа. На нея присъстваха членове и симпатизанти на РБ от цялата област. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление

24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I