Огромните залежи от алкохол в Отечеството, богати роднини и мнимата подкрепа на гледачки и баячки са трите неща, на които се осланя народът ни, когато го тресне безизходицата. Втори пункт в теоремата обаче е най-редкият помагач. Затова и на глава от населението тук се разлива толкова щедро количество пиячка, а работата за представителите на мистиката не секва. А подобни с лопата да ги ринеш-баячки, гледачки, магове, мигове… Хвърлят боб, леща, консерви с други варива, огризан кокал от пържола, дзверят се в кафета, познават на чайове, карти, виждат бъдещето дори в използвани чорапи. Направо можем да си ги патентоваме барабар всичките им способи и дарования. Проникват смело в минало, настояще, бъдеще. Все са майстори, все наследници на големи пророци. Все им се случило нещо преди това-я били в кома, я насън видели старец с брада да ги дарува с могъщество над останалите. Пълно е с подобни, под път и над път. А клиентите им? Нито един неомагьосан няма сред тях, а по Родопите пък-колкото си искаш.
24smolian.com
По темата четете по-късно днес в 24smolian.com
Будалъкът е нелечим, всичко обаче опира до търсене и предлагане
Гадателки, баячки, ходжи-магове… една магия за всенародна употреба
В бедните Родопи търговията с магии просперира

От 100 до 300 лева за амулети, 400 лв. за пенкилери по селата
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I