Училището в Смолянско, което е с най-висок успех в страната, било пълно с… турчета. Този гаф сътвори министърът на образованието Меглена Кунева в опита си да защити ромските стипендии в сутрешния блок на бТВ. Тя даде за пример водещото по успех училище в Смолянско, където, по думите й, турската малцинствена общност била много голяма.
Просветният министър бе гост в студиото като се опита да обясни защо стипендиите в размер на 30 евро на месец, предвидени само за ромски ученици, не били дискриминация спрямо децата от останалите етноси в страната. Тя подчерта, че за тези стипендии са заделени 1 млн. лв., като 60% от парите идват от международен ромски фонд. На въпроса дали ако имало и турски фонд, няма да се дават стипендии на турчетата, тя отговори, че те нямали такава нужда, защото много по-лесно се справяли с българския език, макар да не им е майчин и даде скандалния пример с училище в Смолянско.
Следващият гост в студиото – Божидар Димитров, припомни от ефира на Кунева, че българомохамеданите не са турци.
Снимка: бТВ 
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Кунева, мама ви .... проста! Как може това недоразумение да е министър и то на образованието? Къде живеем бе, в някакъв Боколенд?

    ОтговорИзтриване
  2. кункеее маймунке. твоите хора в смолян що не са ти обрисували ситуацията, та да не говориш глупости

    ОтговорИзтриване
  3. Еййй, Пръмовата, що не дойдеш на място да ни видиш колко сме небългари ма, паткоООО!

    ОтговорИзтриване
  4. И после децата ни не трябвало да се чувстват разделени... :@

    ОтговорИзтриване
  5. Като гледам какви буквално ПРОСТИ хора са министри ми иде да се самоубия!

    ОтговорИзтриване
  6. Тъпачка проста, защо не попита заместника си, който посети няколко училища наскоро в Смолян, колко турци срещна там?

    ОтговорИзтриване
  7. Няма ли кой да я изрита тази тъпачка от министерския пост? Недоразумение, неграмотно още от комунизма.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I